maandag 28 november 2022

Briouats met tonijn (Noord-Afrika)

BRIOUATS MET TONIJN

400 gram verse gekookte tonijn (of een blik tonijn in eigen nat)
1 bosje peterselie
3 of 4 takjes verse koriander
1 verse ui
1 eetlepel boter
¼ liter olijfolie
1 brickvel per persoon
1 geplet teentje look
1 snuifje zwarte peper
1 snuifje cayennepeper (volgens smaak)
zout


Hak de ui, de peterselie en de koriander fijn.
Doe de boter in een steelpan en laat de ui en de peterselie er samen in fruiten. Kruiden en ongeveer 15 minuten op zacht vuurtje laten stoven. Voeg daarna de tonijn toe en roer alles goed dooreen. Laat nog enkele minuten verder stoven op een zacht vuurtje.
Voeg de specerijen toe en roer om met een houten lepel. Afdekken en laten stoven.
De brickvellen zorgvuldig van elkaar halen.
Leg in het midden van elk vel een eetlepel van het mengsel en vouw de helft van het vel om. Vouw daarna één van de hoeken bijna halfweg om, zodat u een soort van afgeplatte puntzakjes krijgt.
Doe de olie in een koekenpan en laat er de briouats aan weerskanten goudbruin in bakken. Laten uitlekken en op een warme plaats bewaren.
Briouats worden zeer warm opgediend, vergezeld van een klein fris slaatje en besprenkeld met citroensap.

10 - 12 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 30 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Noord-Afrikaanse keuken / Ouria Lamrani

Geen opmerkingen: