maandag 28 november 2022

Tuna and Watercress Tapenade (Californië, Verenigde Staten)

TUNA AND WATERCRESS TAPENADE (TAPENADE VAN TONIJN EN WATERKERS)

Tapenade is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Het is een mengsel van kappertjes, zwarte olijven en ansjovis. Soms wordt ook tonijn gebruikt. De Californische keuken staat bekend om het ‘light’ koken en deze Californische versie van tapenade is daar een goed voorbeeld van.

1 blik tonijn in olie à 200 gram
2 bosjes schoongemaakte waterkers, à 75 gram
4 lente-uitjes
100 gram mayonaise
100 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou), op kamertemperatuur
2 eetlepels citroensap
zout
vers gemalen zwarte peper
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels fijngehakte verse munt


De olie van de toijn schenken. De waterkers eventueel wassen en droogdeppen. De lente-uitjes schoonmaken, wassen en in stukken snijden.
De tonijn met de mayonaise, roomkaas, het citroensap, zout en peper naar smaak in de foodprocessor of met de staafmixer pureren.
De waterkers met de lente-ui, kappertjes en munt aan het mengsel toevoegen en alles tot een grove puree malen.
De tapenade afgedekt met folie 2 uur in de koelkast zetten. Met crackers of dunne sneetjes (geroosterd) stokbrood serveren.

Voor 5 deciliter

gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : borrelhapje

bron : De Amerikaanse familiekeuken : Traditionele recepten op basis van eerlijke ingrediënten / Constance Lamberts

Geen opmerkingen: