GEFRITUURDE BROODJES
500 gram bloem
½ kopje olie
20 gram bakkersgist
sap van 1 citroen
½ theelepel zout
SAUS
1 kopje olie
½ theelepel zout
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel chilipeper
VULLING
4 à 5 hardgekookte eieren
150 gram zwarte olijven zonder pit
1 blikje tonijn
Los de gist op in een glas lauw water. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze goed dooreen. Kneed het deeg en voeg zonodig een beetje water toe om het luchtig te maken. Leg een schone doek op het deeg en dek het vervolgens af. Laat het gedurende 1 uur op een warme, afgesloten plaats rijzen.
Als het deeg gerezen is maakt u er kleine balletjes ter grootte van een mandarijntje van, die u uitrolt tot kleine, langwerpige broodjes van 6 à 7 centimeter.
Leg de broodjes op een licht met olie ingewreven plank. Leg er een schone doek over en dek ze vervolgens af. Laat ze voor de tweede keer op een afgesloten plaats rijzen. Frituur ze daarna in hete olie. Snijd de broodjes zodra ze klaar zijn met een mes in de lengte doormidden, maar laat de beide helften aan elkaar zitten.
Doe in elk doorgesneden broodje een laagje saus, een plakje hardgekookt ei, 2 zwarte olijven en een stukje tonijn. Ga hiermee door tot de ingrediënten op zijn.
Warm opdienen met muntthee.
Voor 30 broodjes
voorbereidings- / rijs- / bereidingstijd : 30 / 60 / 15 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Joods-Noord-Afrikaanse keuken / Jeanne Ifergan
maandag 28 november 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten