zondag 27 november 2022

Salata Tonos (Griekenland)

SALATA TONOS (TONIJNSALADE)

4 hardgekookte eieren
1 rode ui
1 aubergine
4 eetlepels olijfolie
200 gram tonijn in olie (in blik)
3 eetlepels citroensap
zout
peper
basilicum


De hardgekookte eieren pellen en grof hakken. De ui pellen en in ringen snijden. De aubergine in de lengte eerst in vieren en daarna in dunne plakjes snijden. De olijfolie verhitten en de aubergineplakjes onder voortdurend omscheppen goudbruin bakken. Alle ingrediënten met elkaar vermengen.
De tonijn laten uitlekken en daarna met twee vorken uit elkaar trekken. Citroensap erdoor roeren.
De tonijnsalade met zout, versgemalen peper en basilicum op smaak brengen en meteen opdienen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : De Griekse keuken / onder redactie van Ria van Eijndhoven

Geen opmerkingen: