GEBAKKEN TONIJN
800 gram tonijn (gefileerd)
2 knoflookteentjes
verse gemberwortel
zout
peper
koenjit
piment
citroensap
½ deciliter olie
1 citroen
Stamp de knoflookteentjes fijn in een vijzel en vermeng het met een eetlepel geraspte gemberwortel, een flinke theelepel zout, een halve theelepel peper en koenjit en een mespunt piment.
Als alles goed vermengd is, roert u er zoveel citroensap door tot u een zalfachtig papje hebt, waarmee u de tonijnfilets inwrijft. Laat dit een half uurtje intrekken en bak de visfilets dan in de vooraf verhitte olie rondom bruin.
Serveer het gerecht op een voorverwarmde schotel, die u garneert met schijfjes citroen.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten