TUNESISCHE SANDWICH
Aan het sandwichstalletje gaat men ogenschijnlijk met veel overleg te werk en lijkt er diep te worden nagedacht over de samenstelling, de onderlinge verhoudingen en de volgorde waarin de ingrediënten in het brood zullen worden gestopt.
4 citroenen
1 eetlepel grof zeezout
¼ theelepel kurkuma (geelwortel of koenjit)
2 aardappelen
4 langwerpige bruine broden of 2 kleine stokbroden
harissa
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 komkommer, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels kappertjes
250
gram tonijn uit blik
100 gram zwarte olijven
Snijd 3 van de 4 citroenen in plakjes, laat ze 5 uur in koud water staan, breng ze aan de kook, laat ze uitlekken, giet er vers water op, voeg het zout en de kurkuma toe en breng opnieuw aan de kook. Giet af en snijd ieder plakje citroen in vieren en giet er het uitgeperste sap van de resterende citroen over. Kook de aardappelen gaar, giet ze af, schil ze en snijd ze in blokjes van een vierkante centimeter. Snijd de broden in de lengte open en let op dat ze aan een lange kant nog net aan elkaar blijven zitten. Bestrijk de broden met harissa en beleg ze met stukjes citroen, blokjes aardappel, blokjes tomaat, blokjes komkommer, uiensnippers, kappertjes, stukjes tonijn, olijven en nogmaals stukjes citroen.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten