maandag 25 oktober 2021

Bahn Hoi (Vietnam)

BAHN HOI (NOEDELKOEKEN)

250 gram dunne rijstnoedels
60 - 100 gram maïzena
1 eetlepel plantaardige olie


Week de noedels 5 minuten in zeer heet water tot ze gaar zijn. Laat ze goed uitlekken, tot ze zo droog mogelijk zijn. Doe ze in een kom en bestuif ze royaal met maïzena.
Breng in een stoompan een bodempje water aan de kook en vet de stoominzet in met wat olie. Vorm van een kwart van de noedels een soort pannenkoekje van 25 centimeter doorsnee in de stoominzet. Stoom dit afgedekt 5 minuten. Schep de noedelkoek met een spatel op een snijplank, of keer hem op het deksel en laat hem op de snijplank glijden.
Vet de stoominzet opnieuw in en maak achtereenvolgens nog drie noedelkoeken. Laat ze enigszins afkoelen tot stevige koeken. Snijd ze in driehoekjes of vierkantjes. Serveer ze warm.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: