maandag 25 oktober 2021

Sot Ma-Do-Ne Toi (Vietnam)

SOT MA-DO-NE TOI (KNOFLOOKMAYONAISE)

Deze hoeveelheid mayonaise kan het beste met een garde in een klein kommetje worden gemaakt. Zorg ervoor dat de kom niet kan verschuiven op het werkblad.

3 tenen knoflook
2 eidooiers
1 eetlepel citroensap
¼ theelepel zout
¼ theelepel fijngemalen witte peper
200 milliliter plantaardige olie
50 milliliter lichte olijfolie


Wrijf de knoflook in een vijzel tot een pasta. Doe de eidooiers, citroensap, knoflookpasta, zout en peper in de kom en klop stevig op. Blijf langzaam kloppen en voeg steeds een paar druppels olie aan de eidooiers toe. Nadat op deze manier ongeveer 50 milliliter olie is gebruikt, kan de rest van de olie langzaam in een dunne sliert worden toegevoegd.
Doe de mayonaise in een bak, dek af met een deksel of huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast (maximaal 1 week).

Voor 250 milliliter.

gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus

bron : Geheimen van de Rode Lantaarn : Verhalen en recepten van een Vietnamese familie / Pauline Nguyen

Geen opmerkingen: