maandag 25 oktober 2021

Pho Xao Thit Bo Mang Tay (Vietnam)

PHO XAO THIT BO MANG TAY (GEROERBAKT RUNDVLEES MET GROENE ASPERGES EN PLATTE RIJSTNOEDELS)

200 gram ribeye, entrecote of lendebiefstuk, in plakjes van 1 centimeter

MARINADE
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel ahornsiroop
versgemalen zwarte peper

NOEDELS
160 gram ho fun (verse, brede rijstnoedels), gedroogde rijstnoedels of verse zelfgemaakte eiermie
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui, in reepjes van 1 centimeter breed
200 gram groene asperges, in de lengte in stukjes van 10 centimeter
2 eetlepels oestersaus
100 milliliter water of pho-bouillon
2 eetlepels sojasaus
100 gram taugé
versgemalen zwarte peper


Meng de ingrediënten voor de marinade en laat het vlees 20 minuten marineren.
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur, tot de pan gloeiend heet is. Voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe en roerbak de helft van de ui 1 minuut. Voeg het vlees toe, laat even schroeien, schud na 30 seconden de pan en roer door, zodat het vlees aan alle kanten wordt geschroeid. Voeg de asperges, 1 eetlepel oestersaus, een scheutje water (of pho-bouillon) toe en roerbak een paar minuten, tot het vlees de gewenste garing heeft. Haal van het vuur en laat rusten op een bord.
Verhit in dezelfde koekenpan of wok op hoog vuur met 1 eetlepel plantaardige olie en voeg snel roerend de rest van de ui toe. Voeg dan de noedels, 1 eetlepel oestersaus en de sojasaus toe en roer een paar minuten goed door. Voeg de taugé en een scheutje water of pho-bouillon toe en roerbak nog 1 minuut, tot de noedels zacht zijn. Schep op een bord, voeg het vlees en de asperges toe en serveer.

2 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Vietnamees : Makkelijke authentieke recepten / Uyen Luu

Geen opmerkingen: