NUOC CHANH (LIMONADE)
6 limoenen
125 gram fijne rietsuiker
7½ deciliter kokend water
snufje zout
ijsblokjes
plukjes munt, ter garnering
Snijd de limoenen doormidden en pers het sap uit in een kan. Doe de uitgeperste helften en de suiker in een hittebestendige maatbeker. Schenk het kokende water erover en laat dit 15 minuten trekken.
Zeef het suikerwater, roer er een snufje zout door en schenk het bij het limoensap. Voeg een paar ijsblokjes toe en plaats de kan afgedekt in de koelkast.
Doe vlak voor het serveren een paar ijsblokjes in glazen en schenk de limonade erover. Garneer de glazen met plukjes munt.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : drank
bron : Vietnamees koken / Jackum Brown
maandag 25 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten