BANH MI TRUNG VA MANG TAY (OMELET MET GROENE ASPERGES VOOR OP EEN BAHN MI)
2 eieren, losgeklopt
2 lente-uitjes, i ringetjes
snufje zeezout
snufje versgemalen zwarte peper
½ theelepel fijne kristalsuiker
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie
2 sjalotjes (40 gram), fijngesnipperd
4 groene asperges, in schuine plakjes van 1 centimeter
Klop de eieren met de lente-ui, het zeezout, de peper, de fijne kristalsuiker en de sojasaus door elkaar. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot. Bak de asperges 1 minuut en schenk het eiermengsel in de pan erbij. Bak de omelet tot de onderkant bruin is, en keer om. Dit zou niet langer dan een paar minuten moeten duren. Haal de pan van het vuur en snijd de omelet in lange repen.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Vietnamees : Makkelijke authentieke recepten / Uyen Luu
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten