maandag 25 oktober 2021

Chuoi Caramen (Vietnam)

CHUOI CARAMEN (BANANEN MET KARAMELSAUS)

4 bananen
60 gram hazelnoten, geroosterd en gemalen
25 gram vers broodkruim
plantaardige olie om in te frituren

SAUS
20 gram boter
150 gram bruine basterdsuiker
4 eetlepels water
3 deciliter kokosmelk


Pel de bananen, snijd ze overlangs doormidden en snijd elke halve banaan dwars doormidden. Meng op een bord de hazelnoten met het broodkruim. Wentel de stukken banaan door dit mengsel en druk dit goed aan.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kleine pan met zware bodem. Verwarm het geheel al roerend tot u een karamelsaus hebt.
Verhit in een frituurpan de olie tot 190°C. Frituur de bananen in gedeelten en bak ze 2 minuten, tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de warme karamelsaus.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: