zaterdag 23 oktober 2021

Cai Xoan Xao Gung (Vietnam)

CAI XOAN XAO GUNG (BOERENKOOL MET SJALOT, GEMBER, KIMCHI EN ORZO)

50 gram orzo
½ eetlepel plantaardige olie
2 sjalotjes, fijngesneden
30 gram gemberwortel, fijngehakt
10 gram boter
250 gram boerenkool, in reepjes van 2 centimeter
1 volle eetlepel kimchi, in reepjes
snufje zeezout
versgemalen zwarte peper


Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking in licht gezouten water gaar. Giet af en vang daarbij 75 milliliter kookvocht op. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot en de gember toe en bak goudbruin. Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de boerenkool toe, laat al roerbakkend slinken en schep er wat kookvocht bij. Laat 30 seconden sissen en roer dan de kimchi en de orzo erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Als het vocht is verdampt, kun je het serveren.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Vietnamees : Makkelijke authentieke recepten / Uyen Luu

Geen opmerkingen: