BABI KETJAP
250 gram varkensvlees (hamlappen)
50 gram margarine
3 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar
½ theelepel djinten
2 kemirinoten, fijngestampt
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels ketjap
Teentje knoflook persen, met de fijngesneden sjalotjes en kruiden in de margarine lichtgeel van kleur fruiten. Het vlees in stukjes snijden en al roerende een paar minuten meebakken. Als laatste suiker, citroensap en ketjap toevoegen en het gerecht op een laag vuur laten sudderen tot het vlees gaar is. Zonodig wat water toevoegen, zodat het gerecht niet te droog wordt.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten