zaterdag 17 april 2021

Babi Ketjap (Indonesië)

BABI KETJAP

250 gram varkensvlees (hamlappen)
50 gram margarine
3 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar
½ theelepel djinten
2 kemirinoten, fijngestampt
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels ketjap


Teentje knoflook persen, met de fijngesneden sjalotjes en kruiden in de margarine lichtgeel van kleur fruiten. Het vlees in stukjes snijden en al roerende een paar minuten meebakken. Als laatste suiker, citroensap en ketjap toevoegen en het gerecht op een laag vuur laten sudderen tot het vlees gaar is. Zonodig wat water toevoegen, zodat het gerecht niet te droog wordt.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt

Geen opmerkingen: