SAJOER MENIR (SPINAZIESOEP)
500 gram spinazie
1 blikje maïs
2 bouillonblokjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngeperst
½ theelepel temoe koentji (geurige wortelstok)
zout
sambal oelek naar smaak
De spinazie wassen en uit laten lekken. 3 Deciliter water aan de kook brengen zonder de spinazie en de maïs een paar minuten mee laten koken. De maïs eruit halen en de spinazie toevoegen. Als deze gaar is, de maïskorrels weer erbij doen. Nog heel even laten prutteren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt
zaterdag 17 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten