zaterdag 17 april 2021

Katjangsaus (Indonesië)

KATJANGSAUS (PINDASAUS)

1 eetlepel margarine
1 kleine ui, heel fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
1 theelepel kentjoer
½ theelepel goela djawa (bruine suiker)
4 à 6 eetlepels pindakaas
santen (plak van 1 centimeter) of ¼ liter melk
zout
sambal oelek naar smaak


Ui, knoflook en kruiden licht in de margarine fruiten. De pindakaas toevoegen en al roerende telkens een klein scheutje water erbij doen, tot de saus licht gebonden is. Nu eventueel nog wat zoet en sambal naar smaak. De santen erin laten smelten, of als u melk gebruikt deze na de pindakaas toevoegen en daarna zonodig nog wat water. Pindasaus op een spaarbrander warm houden, omdat deze saus gemakkelijk aanbrandt.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : saus

bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt

Geen opmerkingen: