zaterdag 17 april 2021

Ikan Boemboe Ketjap (Indonesië)

IKAN BOEMBOE KETJAP

400 gram van een vette vissoort, bijvoorbeeld zeepaling of makreel
1 eetlepel margarine
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel citroensap
zout
sambal oelek naar smaak


De vis schoonmaken en in grote stukken snijden, maar niet koken. Ui en knoflook in margarine licht fruiten. Ketjap, citroensap, zout en desgewenst sambal oelek toevoegen en de saus al roerend een ogenblik doorkoken. Ten slotte een kwart liter water bijgieten, de stukken vis in de saus leggen en het gerecht met gesloten deksel langzaam gaar stoven, maar niet droog laten worden.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De rijsttafel thuis : Indonesische en Chinese gerechten / A. G. J. Flach-te Velde en T. de Lang-van Vugt

Geen opmerkingen: