TOFUSPIESEN MET GROENTENNOEDELS
GROENTE
450 gram groente (courgette, wortel, prei)
1 theelepel sesamolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel lichte sojasaus
TOFUSPIESEN
4 eetlepels pindakaas met stukjes pinda
1 eetlepel zoete chilisaus
2 theelepels heldere honing
25 gram santen of kokospasta
200 gram pak tofu
Snij de tofu in blokjes van 1½ centimeter. Schil voorzichtig lange repen van de courgette, wortel en prei met een dunschiller en snijd ze dan in de vorm van fijne groentevermicelli. Smelt de santen of kokospasta in 4 eetlepels kokend water. Warm de grill op de middelste stand voor. Meng de pindakaas, chilisaus, honing en kokospasta in een schaal zodat er een glazuur ontstaat. Voeg de tofustukjes toe en meng ze zodat ze goed bedekt zijn. Rijg de tofu op 4 kebabspiesen en leg ze op een bakrooster. Gril ze 4 - 5 minuten totdat ze goudbruin zijn, terwijl je ze bedruipt met de glazuur en ze regelmatig keert. Pel de knoflook. Verhit de sesamolie in een grote anti-aanbak koekenpan of wok, pers de knoflook hierboven uit en bak hem 1 minuut. Voeg de reepjes groente toe en roerbak 2 - 3 minuten tot het zacht geworden is. Voeg de sojasaus toe en serveer samen met de tofuspiesen.
Lekker met pandanrijst
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! februari / maart 1998
zaterdag 13 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten