KRUIDIGE ROEREIEREN MET PANNENKOEKJES
PANNENKOEKEN
1 ei
8 eetlepels bloem
2 deciliter melk
mespunt zout
25 gram boter
ROEREIEREN
25 gram boter
1 bosje lente-uitjes
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
4 tomaten
8 middelgrote eieren
2 eetlepels Griekse yoghurt
zout
peper
Roer het ei los en klop de bloem en het zout erdoor. Roer dan scheutje voor scheutje de melk erdoor, of gebruik de staafmixer. Doe wat boter in de pan en bak van dit beslag vier pannenkoeken. Houd ze warm op een bord boven een pannetje kokend water. Snijd de uitjes in stukjes en de tomaten in blokjes. Klop de eieren. Smelt de boter in een pan en bak de ui 1 minuut. Voeg de kruiden toe en bak, al roerend, 30 seconden.
Voeg de tomaten, eieren en yoghurt toe en verwarm dit 4 minuten, blijf roeren tot het roereieren zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep een kwart van het mengsel op een kwart van een arme pannenkoek. Vouw dubbel, en vouw nog een keer dubbel zodat een driehoek ontstaat. Doe dit ook met de rest van het mengsel en de pannenkoeken. Serveer direct.
Lekker met roergebakken Oosterse groentemix met tandoorikruiden.
4 personen
voedingswaarde : 327 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Sla! februari / maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten