zaterdag 13 februari 2021

Urap (Indonesië)

URAP

200 gram sperziebonen of kousenband
1 komkommer
250 gram spitskool
200 gram broccoli
5 purutbladen
2 rode pepers
½ eetlepel tamarindepasta
1 schijfje kentjoer
200 gram geraspte kokos
zout
1 eetlepel suiker
200 gram taugé


Snijd de bonen en komkommer in stukjes en de kool in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom de groenten tot ze bijna gaar zijn. Maal de kruiden en pepers in de keukenmachine of met de vijzel tot een pasta. Voeg de geraspte kokos, zout en suiker toe. Doe het kruidenmengsel met een beetje water in een pan en laat het op een laag vuur sudderen tot het water verdampt is en de kokos zacht is. Serveer de gekookte groenten met de gekruide kokos en de taugé.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

land : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Sla! februari / maart 1998

Geen opmerkingen: