BONENSOEP VAN WITTE BONEN
Een zeer geschikte maaltijd om met iedereen rekening te kunnen houden.
500 gram witte bonen (24 uur geweekt en gekookt of uit een pot)
1 teentje knoflook
300 gram broccoli in kleine roosjes of 300 gram gebroken sperziebonen
2 deciliter water
Verwarm de witte bonen met de knoflook. De groente in weinig water beetgaar maken. De witte bonen pureren met de staafmixer of in de keukenmachine. De bonenmassa terugdoen in de pan en op laag vuur warm houden. De groente afgieten en door de bonensoep mengen, of apart serveren
Variatietips: Kook en pureer de peulvruchten als omschreven, maar serveer er verschillende vullingen bij in aparte schaaltjes zoals bijvoorbeeld geroosterd volkorenbrood in (heel) kleine dobbelsteentjes gesneden, heel klein gesneden roosjes beetgaar gekookte bloemkool of broccoli, sperzieboontjes, een in reepjes gesneden venkel, roergebakken prei, of een mix van verschillende kleurtjes gekookte paprika.
4 personen
gerechtsoort : soep
bron : Monter met Montignac / Anja Anker-Borst, via Sla! februari / maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten