BURGERS VAN ADUKIBONEN EN RIJST
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel chilipoeder
225 gram basmatirijst
225 milliliter groentebouillon
425 gram blik adukibonen
75 gram paneer (Indiase kaas), verkruimeld of geraspt
2 theelepels garam masala
2 eetlepels gehakte verse koriander
zout
peper
Pel de ui en knoflook en snijd ze in stukjes. Verhit 2 theelepels olie in een ruime pan en bak de ui 2 - 3 minuten, terwijl je af en toe roert tot het zacht is. Roer de knoflook en chilipoeder erdoorheen en bak dit 1 minuut. Voeg de rijst, bouillon en bonen toe, breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken tot alle bouillon is geabsorbeerd - til het deksel niet op tijdens het koken. Zet de pan opzij totdat het voldoende is afgekoeld om verder te bereiden.
Roer de paneer, garam masala, koriander, zout en peper erdoor. Verdeel het mengsel in acht gelijke porties en vorm er burgers van. Verhit de resterende olie in een ruime anti-aanbak koekenpan en bak de burgers in porties op laag vuur, ongeveer 3 - 4 minuten per kant.
Lekker met gestoomde groene groente.
4 personen
voedingswaarde : 417 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla! februari / maart 1998
zaterdag 13 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten