CAMEMBERT- EN MANGOBLADERDEEGPAKKETJES
3 plakjes bladerdeeg (ieder 30 bij 20 centimeter)
2 theelepels plantaardige olie
4 porties camembert (ieder 60 gram)
4 theelepels mangochutney
60 gram waterkers
DRESSING
4 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels geroosterde stukjes walnoot
1 eetlepel honing
zout
peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd ieder stuk bladerdeeg in vier rechthoeken. Besmeer drie stukjes licht met olie en leg ze verspringend op elkaar. Herhaal dit met het resterende bladerdeeg en maak zo vier bladerdeegstapeltjes. Leg een portie camembert in het midden van ieder bladerdeegstapeltje, schep een lepel mangochutney op elke portie camembert en vouw het deeg over de bovenkant. Knijp de bovenkant samen en geef er een draai aan, zodat het een bundeltje wordt. Plaats de bundeltjes op een bakplaat en bak ze 12 - 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Vermeng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Leg de waterkers op de borden. Giet de dressing erover en leg de camembertbundeltjes er bovenop.
Tip: Probeer individuele porties camembert of brie te gebruiken, met een korstje eromheen, zodat de kaas niet uit de pakketjes loopt. Lekker met risotto.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 12 - 15 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Sla! februari / maart 1998
zaterdag 13 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten