WITTE KOOL MET PITTIGE VARKENSREEPJES
4 varkensschnitzels, ongepaneerd
6 eetlepels ketjap
2 eetlepels maïzena
1 prei
100 gram rozijnen
2 eetlepels olie
peper
zout
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel bakgember
500 gram witte kool
Snijd de schnitzels in reepjes van 1½ centimeter breed. Meng de ketjap en de maïzena in een diep bord en marineer de reepjes hierin 30 minuten. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Was de rozijnen en laat ze in warm water weken.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan. Bestrooi de reepjes schnitzel met peper, zout en kerriepoeder. Bak het vlees rondom bruin. Temper het vuur en laat de reepjes nog 5 minuten zachtjes bakken. Neem de reepjes uit de pan. Bak de prei zachtjes in het resterende bakvet. Voeg de bakgember, de rozijnen en de witte kool toe en bak deze 10 minuten al omscheppend zachtjes mee. Schep de vleesreepjes terug in de pan en laat het gerecht al omscheppend door en door warm worden. Serveer met gekookte zilvervliesrijst en met kokos bestrooide gebakken banaan.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : C1000 Thuis-magazine oktober / november 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten