dinsdag 6 oktober 2020

Zuurkool met vlees en appel

ZUURKOOL MET VLEES EN APPEL

Een typisch gerecht voor de herfst: zuurkool met vlees. Let erop dat de appel niet tot moes kookt, maar nog net knapperig blijft.

1 ui
200 gram varkenspoelet
zout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel boter of margarine
250 gram zuurkool
1 laurierblaadje
1 goudrenet
1 eetlepel crème fraîche


Ui pellen en fijnsnipperen. Vlees op bord uitspreiden. Bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. Vlees in magnetron zetten tot roze kleur van vlees bijna is verdwenen (afgedekt, 2-3 minuten op half vermogen). Uit magnetron nemen. Afgedekt laten staan. Intussen in schaal boter smelten (onafgedekt, 1 minuut op vol vermogen). Hierdoor ui roeren. Terugzetten in magnetron en gaar laten worden (afgedekt, 2 - 3 minuten, vol vermogen). Met vork zuurkool losmaken en door ui-boter scheppen. Laurierblaadje ertussen leggen. Terugzetten in magnetron en gaar laten worden (afgedekt, 2 minuten op vol vermogen, daarna 3 minuten op half vermogen). Intussen appel schillen, klokhuis verwijderen en appel snipperen. Aan zuurkool toevoegen: vlees, appel en crème fraîche. Door elkaar scheppen. Terug in magnetron zetten. Door en door heet laten worden (afgedekt, 1 - 2 minuten op half vermogen). Laurierblaadje verwijderen.
Lekker met aardappelpuree.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip oktober 1986

Geen opmerkingen: