dinsdag 6 oktober 2020

Snelle kerrie-pompoensoep met koriander

SNELLE KERRIE-POMPOENSOEP MET KORIANDER

4 eetlepels (60 milliliter) vergine olijfolie
50 gram boter
5 centimeter (25 gram) verse gemberwortel, fijn geraspt
1 butternut- of flespompoen, geschild, zonder zaden, grof geraspt
1 eetlepel kerriepoeder van topkwaliteit
1 liter kippenbouillon
2 blikken (800 milliliter) kokosmelk + extra voor erbij
1 bosje koriander met worteltjes, blaadjes geplukt, worteltjes schoon en fijngesneden


Verhit de olie en boter in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Schep hierin de gember 2 minuten om tot het aroma vrijkomt. Voeg de geraspte pompoen toe en schep om. Strooi het kerriepoeder erover en schep de pompoen hiermee om. Voeg de bouillon, kokosmelk en korianderworteltjes toe. Breng aan de kook en laat de soep 10 - 15 minuten trekken (niet koken) tot de pompoen gaar is. Laat iets afkoelen en pureer in 2 porties glad in de blender. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer met een scheutje koksmelk. Bestrooi met korianderblaadjes en versgemalen zwarte peper.

6 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Delicious. oktober 2020

Geen opmerkingen: