dinsdag 6 oktober 2020

Gevulde appel met kippenlevertjes

GEVULDE APPEL MET KIPPENLEVERTJES

250 gram kuikenlevertjes
zout
peper
1 eetlepel mosterd
2 stevige appels
1 eetlepel gepelde amandelen
2 takjes selderij
2 eetlepels boter of margarine


Levertjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Grote levertjes halveren. Bestrooien met zout en peper. Levertjes inwrijven met mosterd. Appels wassen. Met appelboor klokhuizen ruim uit appels boren. Amandelen grof hakken. Selderij fijnknippen.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Levertjes 10 minuten zachtjes bakken. Intussen in kleine pan met 1 deciliter heet water, appels opzetten. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken. Amandelen en selderij door levertjes scheppen. Op warme schaal scheppen, 3 eetlepels achterhouden. Appels uit pan scheppen en door bakvet wentelen. Bij levertjes op schaal zetten. Holtes vullen met achtergehouden levertjes.
Lekker met spruitjes.

2 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: