dinsdag 6 oktober 2020

Witte kool met kip en maïs

WITTE KOOL MET KIP EN MAÏS

4 kippenbouten
zout
peper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels boter of margarine
½ literblik maïs
4 tomaten
1 kilogram gesneden witte kool
½ eetlepel bouillonpoeder
2 eetlepels ketjap


Kip inwrijven met zout, peper, knoflookpoeder en gemberpoeder. In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten. Kip in 10 minuten rondom bruin bakken. Maïs afgieten. Tomaten wassen en in partjes snijden.
In pan rest van boter smelten. Kool 2 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: bouillonpoeder, ketjap en kip. Met deksel schuin op pan 15 minuten laten stoven. Tomaten en maïs erdoor roeren. Nog 5 minuten stoven.
Lekker met volkorenstokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: