dinsdag 6 oktober 2020

Sesam-kipschnitzel

SESAM-KIPSCHNITZEL

4 kipfilets à 100 gram
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder
1 ei
5 eetlepels paneermeel
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels olie
2 eetlepels boter of margarine
600 gram kleine tomaatjes
1 theelepel basilicum


Kipfilets inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. In diep bord ei losroeren. In ander diep bord paneermeel en sesamzaad door elkaar mengen. Kipfilets eerst door ei, dan door paneermeel wentelen. In koekenpan olie en boter verhitten. Kipschnitzels aan beide kanten in 5 minuten gaar en goudbruin bakken. Schaal voorverwarmen. Tomaten wassen. Schnitzels op warme schaal scheppen. In bakvet tomaten en basilicum 3 minuten zachtjes bakken. Bestrooien met zout en peper. Tomaten rond kipschnitzels scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: