dinsdag 6 oktober 2020

Kipsalade met druiven

KIPSALADE MET DRUIVEN

1 kippenbouillontablet
350 gram kipfilet
250 gram witte druiven
250 gram Leerdammer kaas
2 uien
12 groene olijven zonder pit
1 kleine krop sla
2 bekertjes zure room (à 125 milliliter)
2 theelepels honing
1 eetlepel citroensap
zout
peper
50 gram geschaafde amandelen


In pan met ½ liter water en bouillontablet kipfilet in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Afgieten en kip laten afkoelen. In reepjes snijden. Druiven afspoelen en van tros halen. Halveren en pitjes verwijderen. Kaas in blokjes snijden. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Ringen halveren. Olijven in plakjes snijden. Sla wassen en uitslaan. In kommetje doen: zure room, honing, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren. In kom doen: kip, druiven, kaas, ui en olijven. Door elkaar scheppen. Salade en sausje tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Slaschaal bekleden met slabladeren. Hierop kipsalade scheppen. Amandelen erover strooien. Sausje erover schenken.
Lekker met bruin (sesam-)stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip oktober 1986

Geen opmerkingen: