maandag 5 oktober 2020

Eendenborst met andijviestamppot

EENDENBORST MET ANDIJVIESTAMPPOT

2 eendenborstfilets
1 theelepel Chinees vijf kruidenpoeder
3 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, in dunne parten
8 gewelde pruimen, in stukjes
100 milliliter zoete rode wijn
300 gram panklare andijvie
1 zakje puree à la minute


Ruitpatroon in vet van eendenborst kerven en met vijfkruidenpoeder, mespunt zout en peper inwrijven. Koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur verhitten. Eend op vetkant in 8 minuten bakken tot vel knapperig is, keren en nog 3 minuten bakken. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten en helft van sjalot 2 minuten fruiten. Pruimen, wijn en zout en peper naar smaak toevoegen en 5 minuten smoren. In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en rest van sjalot 1 minuut roerbakken. Andijvie 1 minuut meebakken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Andijviemengsel door puree scheppen en stamppot even doorwarmen. Eendenborst, pruimen met vocht en stamppot over twee borden verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 955 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: