BIEFSTUK MET EMMENTALER KAASSPREAD EN DRUIVEN
Deze razendsnelle biefstukjes hebben een heerlijk pittig sausje.
1 sjalotje
100 gram (pitloze) groene druiven
20 gram boter
2 biefstukjes van 2 centimeter hoog (125 - 150 gram per stuk)
zout
peper
1 deciliter koffieroom of schenkroom
75 - 100 gram Emmentaler kaasspread
Pel en snipper het sjalotje. Halveer de druiven en verwijder eventuele pitten.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de biefstuk op hoog vuur 1½ - 2 minuten per kant. Neem het vlees uit de pan, strooi er zout en peper over en houd het vlees afgedekt warm. Fruit het sjalotje 2 minuten in de bakboter. Voeg de room toe. Voeg de kaasspread toe en laat hem al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper. leg de biefstukken op 2 borden en schep wat saus erover. Garneer met druiven. lekker met Portugese erwtjes met paprika en chorizo en frites.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 7 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 4 oktober 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten