maandag 5 oktober 2020

Lever met spek en kappertjes

LEVER MET SPEK EN KAPPERTJES

1 ui
1 teentje knoflook
100 gram katenspek
4 eetlepels bloem
4 plakken varkenslever à 100 gram
zout
peper
1½ theelepel paprikapoeder
4 eetlepels margarine
1½ eetlepel kappertjes


Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Spek in reepjes knippen. In diep bord bloem strooien. Lever inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In koekenpan margarine smelten. Spek in 2 minuten uitbakken. Uit pan scheppen. In bakvet lever 3 minuten aan elke kant zachtjes bakken. Toevoegen: ui, knoflook, spek en kappertjes. 5 Minuten meebakken. Lever op schaal leggen. Uimengsel erop scheppen.
Groentetip: broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: