GELDERSE SCHIJF SPECIAAL
3 eetlepels boter of margarine
4 Gelderse schijven
100 gram champignons
4 plakjes ontbijtspek
3 eetlepels poestasaus
1 eetlepel citroensap
6 sprietjes bieslook
In koekenpan boter verhitten. Gelderse schijven aan beide kanten in 3 minuten goudbruin bakken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Champignons wassen en halveren. Aan schijven champignons toevoegen. 4 Minuten meebakken. Op rooster, met lekbak eronder, spek onder grill in 5 minuten knapperig laten worden. Schijven op schaal scheppen. Door champignons poestasaus en citroensap roeren. Over schijven verdelen. Spek erop leggen. Bieslook erboven fijnknippen.
Groentetip: maïssalade.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip oktober 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten