maandag 5 oktober 2020

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

KABELJAUW IN PARMAHAM MET BROCCOLIROOSJES

300 gram broccoli, in kleine roosjes
1 sinaasappel
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 sjalotten, gesnipperd
½ zakje verse peterselie ( 30 gram), fijngehakt
6 eetlepels olijfolie extra vièrge
2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (à 250 gram), op kamertemperatuur
4 plakken parmaham
1 theelepel salie


Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken, afgieten en in vergiet laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren. Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 minuten laten staan. Peterselie en 3 eetlepels olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met ½ theelepel zout en peper bestrooien. Vis op plak parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8 minuten gaar bakken, halverwege keren. Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen. Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen. Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren. Lekker met tagliatelle.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: