ZEEDUIVEL UIT DE WOK MET PIKANTE SAUS
500 gram zeeduivelfilets, in 4 stukken
zout
peper
7 eetlepels olijfolie
4 heel dunne plakjes gemberwortel
1 rode peper, in dunne ringen
1 eetlepel geraspte limoenschil
2 ansjovisfilets, in heel dunne reepjes
2 lente-uitjes, in dunne ringen
2 eetlepels grofgesneden basilicum
basilicumblaadjes
Vis met zout en peper bestrooien en met 1 eetlepel olijfolie bestrijken. Vis in wok of koekenpan in 5 - 7 minuten gaar bakken onder regelmatig keren. Rest van olijfolie met gember, rode paper, limoenschil, ansjovis, lente-ui en basilicum zachtjes verwarmen. Vis over borden verdelen en saus erover schenken. Serveer hierbij dunne Chinese noedels of witte rijst
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Alles over vis, bijlage bij Tip Culinair mei 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten