ZALM OP BEDJE VAN VENKELRAUWKOST
1 gelijkmatig stuk zalmfilet (200 gram)
½ zakje verse basilicum (à 15 gram)
1 theelepel gehakte knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
zout
(versgemalen) peper
1 bakje venkelrauwkost (150 gram)
1 tomaat
50 gram Bettine Blanc (zachte geitenkaas)
3 eetlepels crème fraîche
Zalmfilets in 2 gelijke stukken snijden. Stukken in lengte overdwars doorsnijden en in 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met gehakte knoflook en olie pureren. Op smaak brengen met zout en peper.
In kom venkelrauwkost mengen met basilicumdressing. Tomaat wassen en in 8 partjes snijden. Geitenkaas in stukjes snijden en crème fraîche erdoor roeren.
Zalmfilets op bakplaat leggen en dik bestrijken met kaasmengsel. Plaat 15 centimeter onder hete grill schuiven en zalmfilets in 4 à 5 minuten net gaar en mooi goudbruin roosteren.
Venkelrauwkost in midden op twee borden scheppen. Tomaatpartjes eromheen leggen. Gegratineerde zalmfilets op venkel leggen. Basilicumsaus rond venkel druppelen. Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
2 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande mei 1998
zaterdag 2 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten