LAUWWARME ASPERGESALADE MET ZALMDRESSING
150 gram gerookte zalm, in kleine blokjes
1 sjalotje, fijngesneden
½ deciliter witte wijnazijn
1 eetlepel mosterd
1½ deciliter olijfolie
zout
peper
12 asperges, geschild, in schuine stukjes van 2 centimeter
4 lente-uitjes, in schuine stukjes van 2 centimeter
groene blaadjes van 1 bos radijs
binnenste bladeren van 1 krop kropsla
6 radijsjes, in reepjes
Zalmblokjes (1/3 deel achterhouden voor garnering) met sjalotje, azijn en mosterd glad pureren, 1 deciliter olie erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In wok in rest van olie asperges en lente-uitjes 5 minuten roerbakken. Radijsgroen op het laatst door asperges scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla op borden schikken. Salade erop scheppen en dressing erover schenken. Garneren met achtergehouden zalmblokjes en radijsreepjes.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair mei 1998
zaterdag 2 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten