SINAASAPPELSALADE MET HONING
100 gram suiker
1 zakje walnoten (45 gram)
5 sinaasappels
4 eetlepels vloeibare honing
1½ eetlepel citroensap
4 theelepels (olijf)olie
In pan met dikke bodem suiker met 75 milliliter water op matig vuur verhitten. Suiker omroeren tot deze gesmolten is. Vuur hoog zetten en suiker 5 minuten laten pruttelen, af en toe pan schudden. Vuur laag zetten en 1 minuut zachtjes koken tot suiker donkerbruin kleurt. Intussen walnoten op bakpapier leggen. Gesmolten suiker over noten gieten. Laten afkoelen.
Intussen sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in dunne plakken snijden. Honing en citroensap door elkaar roeren en over sinaasappelplakken sprenkelen. Plakken 1 uur in de koelkast laten rusten.
Plasticfolie op walnoten leggen en met deegroller fijn rollen. Plakjes sinaasappel over vier borden verdelen, besprenkelen met olie. Garneren met walnoten.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 60 / 5 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande mei 1998
zaterdag 2 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten