SALADE MET GRAPEFRUIT EN KAPPERTJES
1 krop sla (kropsla of eikenbladsla of ijsbergsla of crispsla)
1 grote grapefruit
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels amandelschaafsel
4 eetlepels (amandel)olie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel honing of meer naar smaak
1 theelepel mosterd
peper
zout
Sla in reepjes snijden of in kleine stukjes scheuren, wassen en droog slingeren in theedoek of slacentrifuge. In een slakom doen. Grapefruit schillen, partjes ontvellen en vruchtvlees in stukjes snijden. Grapefruitstukjes, kappertjes en amandelen op de sla leggen. Dressing kloppen van de ingrediënten, op smaak brengen met peper en zout en over de salade gieten. Aan tafel e sla door elkaar scheppen.
2 - 5 personen
gerechtsoort : salade
bron : Odinieuws 27 mei 1998
zaterdag 2 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten