VISSALADE
1 kleine krop friséesla
1 kleine krop eikenbladsla
150 gram roquette (rucola)
2 avocado’s, in partjes
2 tomaten, in partjes
1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
200 gram verse zalmfilet, in lange dunne repen
200 gram verse tonijn, in lange dunne repen
1 - 2 eetlepels sesamzaadjes
2 - 3 eetlepels korianderblaadjes
DRESSING
4 - 5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sesamolie
1 - 2 eetlepels limoensap
2 eetlepels fijngesneden koriander
2 sjalotjes, heel fijngesneden
zout
cayennepeper
Buitenste stugge bladeren van sla verwijderen, rest van sla in grove stukken scheuren en mengen met roquette, avocado, tomaat, ui, zalm en tonijn. Voor dressing alle ingrediënten door elkaar roeren en dressing luchtig door salade mengen. Voor serveren sesamzaadjes en korianderblaadjes over salade strooien. Serveer de salade met stokbrood of Turks brood.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Alles over vis, bijlage bij Tip Culinair mei 1998
zaterdag 2 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten