MEXICAANSE GROENTESOEP MET AVOCADOROOM
2 eetlepels (olijf)olie
1 zak Mexicaanse-groentemix (400 gram)
1 eetlepel Mexicaanse-kruidenmix (Casa Fiësta)
1 liter tomatensap
3 (kruiden)bouillontabletten
1 bakje verse avocadodip (115 gram)
1 bekertje zure room (125 milliliter)
½ zakje verse koriander (à 15 gram)
1 kuipje volvette smeerkaas (100 gram)
1 klein zakje tortillachips (75 gram)
In pan olie verhitten. Groentemix met Mexicaanse kruiden al omscheppend 2 minuten bakken. Toevoegen: tomatensap, ½ liter water en bouillontabletten. Aan de kook brengen en groente in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
In kom avocadodip en zure room door elkaar roeren. Korianderblaadjes van takjes plukken en fijn knippen. Smeerkaas aan soep toevoegen en al roerend laten smelten.
Soep in vier grote soepkommen scheppen. In midden flinke lepel avocado-room scheppen. Tortillachips en koriander erover strooien. Direct serveren. Lekker met kaas-uienstokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Allerhande mei 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten