zondag 17 mei 2020

Spinaziesalade met artisjokkenharten

SPINAZIESALADE MET ARTISJOKKENHARTEN

300 gram spinazie
1 blikje artisjokkenharten
100 gram gorgonzola of een andere blauwe kaas
2 tomaten
100 gram blokjes mager gerookt spek
8 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel vloeibare honing


Was en droog de spinazie. Haal de artisjokkenharten uit het blik. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Snijd de kaas in kleine stukjes. Snijd de ontvelde tomaten in partjes. Verwijder de groene pit van de steelaanzet.
Bak de spekblokjes knapperig en lichtbruin. Maak de slasaus door de wijnazijn, mosterd en honing door de zonnebloemolie te kloppen. Verdeel de spinaziebladen over de borden. Giet slasaus over de blaadjes. Garneer de salade met tomaatpartjes en artisjokkenharten. Bestrooi de salade met stukjes kaas en de warme spekblokjes.

4 personen

voedingswaarde : 403 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen mei 2002

Geen opmerkingen: