SPINAZIESALADE MET ARTISJOKKENHARTEN
300 gram spinazie
1 blikje artisjokkenharten
100 gram gorgonzola of een andere blauwe kaas
2 tomaten
100 gram blokjes mager gerookt spek
8 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel vloeibare honing
Was en droog de spinazie. Haal de artisjokkenharten uit het blik. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Snijd de kaas in kleine stukjes. Snijd de ontvelde tomaten in partjes. Verwijder de groene pit van de steelaanzet.
Bak de spekblokjes knapperig en lichtbruin. Maak de slasaus door de wijnazijn, mosterd en honing door de zonnebloemolie te kloppen. Verdeel de spinaziebladen over de borden. Giet slasaus over de blaadjes. Garneer de salade met tomaatpartjes en artisjokkenharten. Bestrooi de salade met stukjes kaas en de warme spekblokjes.
4 personen
voedingswaarde : 403 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten