zondag 17 mei 2020

Salade van gegrilde inktvis met paprika en rucola

SALADE VAN GEGRILDE INKTVIS MET PAPRIKA EN RUCOLA

4 rode paprika’s
50 gram rucola
50 gram friséesla, blaadjes geplukt
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie + extra voor erover
400 gram inktvis, schoongemaakt
2 eetlepels milde olijfolie
½ ingemaakte citroen, schil zeer fijn gesneden
2 eetlepels kappertjes
1 olijvenciabatta, voor erbij


Rooster de paprika’s boven een gasvlam rondom, totdat de schil zwart blakert en het vruchtvlees iets zachter is. je kunt ze ook in de oven 15 - 20 minuten roosteren op 220°C of boven de withete houtskool van de barbecue.
Laat de paprika’s in een plastic zakje iets afkoelen en trek dan de velletjes eraf. Halveer de paprika’s, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in stukken. Meng de rucola, frisée, paprika, balsamico en extra vierge olijfolie en verdeel over vier borden.
Bestrijk de inktvis en tentakels met de milde olijfolie en bak of grill ze in een (liefst gietijzeren) koekenpan of grillpan 2 minuten per kant. Voeg eventueel na het keren nog wat olie toe. Breng de inktvis op smaak met grof gemalen zwarte peper, zout, extra vierge olijfolie en de ingemaakte citroen.
Verdeel de inktvis over de salade, bestrooi met de kappertjes en serveer. Serveer met de ciabatta.

4 personen

voedingswaarde : 448 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Salades : Het hele jaar lekker én gezond, Special Edition bij Delicious. mei 2020

Geen opmerkingen: