zondag 17 mei 2020

Snelle minestronesoep met voorjaarsgroenten

SNELLE MINESTRONESOEP MET VOORJAARSGROENTEN

2 eetlepels olijfolie
100 gram wortelen, in schuine stukjes
100 gram kleine tuinbonen
100 gram peultjes, in lengte doorgesneden
2 lente-uitjes
100 gram gepelde paprika’s (pot)
4 deciliter tomatenblokjes in tomatensap (blik)
½ kruidenbouillontablet
60 gram macaroni
2 eetlepels fijngesneden basilicum
60 gram Parmezaanse kaas, geschaafd


Verhit de olie in een ruime pan of wok en roerbak de wortelen 3 minuten. Voeg de tuinboontjes, peultjes en lente-ui toe en roerbak nog 1 minuut. Pureer de paprika in de keukenmachine. Voeg de paprikapuree, tomatenblokjes met sap en bouillontablet aan de groenten toe en schenk er 2½ - 3 deciliter water bij, roer het geheel goed door en breng de soep aan de kook. Voeg de pasta toe en laat de soep 6 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is. Strooi voor het serveren de basilicum en kaas erover.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 2000, Snelreceptenboekje

Geen opmerkingen: