zondag 17 mei 2020

Linzensalade met aubergine en granaatappel

LINZENSALADE MET AUBERGINE EN GRANAATAPPEL

6 eetlepels olijfolie
2 aubergines, in blokjes
2 blikken linzen, uitgelekt
1 bosje munt, fijngehakt
2 sjalotten, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes
rasp en sap van 1 citroen
2 eetlepels sesamzaad
1 granaatappel, gehalveerd
5 eetlepels yoghurt


Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes 15 minuten op middelhoge stand.
Meng de linzen met de munt, sjalot, tomaat, citroenrasp, -sap, en rest van de olijfolie. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Klop de pitjes uit de granaatappel.
Schep de salade op een schaal en verdeel de aubergine erover. Besprenkel met de yoghurt en bestrooi met de sesam en granaatappelpitjes.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen mei 2020

Geen opmerkingen: