LINZENSALADE MET AUBERGINE EN GRANAATAPPEL
6 eetlepels olijfolie
2 aubergines, in blokjes
2 blikken linzen, uitgelekt
1 bosje munt, fijngehakt
2 sjalotten, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes
rasp en sap van 1 citroen
2 eetlepels sesamzaad
1 granaatappel, gehalveerd
5 eetlepels yoghurt
Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes 15 minuten op middelhoge stand.
Meng de linzen met de munt, sjalot, tomaat, citroenrasp, -sap, en rest van de olijfolie. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Klop de pitjes uit de granaatappel.
Schep de salade op een schaal en verdeel de aubergine erover. Besprenkel met de yoghurt en bestrooi met de sesam en granaatappelpitjes.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten