QUINOA-TABOULEH MET GRANAATAPPEL
150 gram (driekleuren) quinoa
1 komkommer
2 tomaten
1 flinke sjalot
40 gram platte peterselie
4 takjes munt
1 bos koriander
sap van 1 citroen
2 theelepels gemalen komijn
5 eetlepels extra vierge olijfolie
100 gram granaatappelpitjes
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de sjalot fijn. Giet de quinoa af en laat op een wijde schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de blaadjes van de peterselie, munt en koriander fijn. Meng het citroensap met de komijn en de olijfolie. Meng de tomaat met de komkommer, de fijngesneden kruiden en de komijn-vinaigrette door de quinoa. Schep ook de granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 322 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Delicious. mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten