zondag 17 mei 2020

Ratatouille met kikkererwten en tijm

RATATOUILLE MET KIKKERERWTEN EN TIJM

2 rode uien
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 aubergine
1 courgette
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
250 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
3 - 4 takjes tijm
baguette, voor erbij


Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Verwarm in de koekenpan de olijfolie en bak hierin de knoflook 1 minuut. Snijd intussen de aubergine en courgette in 2 centimeter-blokjes, schep ze om met de rode uien en bak de groenten 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes mét het vocht, kikkererwten en tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten 20 - 25 minuten zachtjes. Serveer de ratatouille met het brood.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Delicious. mei 2020

Geen opmerkingen: