zondag 17 mei 2020

Nasi goreng met kalkoen en lentegroenten

NASI GORENG MET KALKOEN EN LENTEGROENTEN

½ zakje boemboe voor nasi goreng
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
6 lente-uitjes, in ringen, wit en groen apart
100 gram peultjes, diagonaal gehalveerd
200 gram asperges, in stukjes van 3 centimeter, gehalveerd
½ rode (punt)paprika, in smalle repen
1 zakje voorgekookte witte rijst à 250 gram


Schep 2 eetlepels boemboe door de vleesreepjes. Verhit 2 eetlepels (arachide-)olie in een wok en roerbak de vleesreepjes op hoog vuur 2 minuten. Schep het wit van de lente-uitjes erbij en roerbak ze lichtbruin. Voeg de peultjes, asperges, paprika en de rest van de boemboe toe, temper het vuur tot de helft en roerbak de groenten in 5 minuten beetgaar. Schep de rijst erdoor en roerbak de nasi 5 minuten. Strooi de helft van het lente-uigroen erover en serveer direct.

2 personen

voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 2002

Geen opmerkingen: