ZALM IN KOOLBLAD MET PESTOSAUS
4 grote spitskoolbladeren
zout
versgemalen peper
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels geraspte Pecorino
4 stukken zalmfilet à 150 gram
1 sjalotje, fijngesneden
25 gram boter of margarine
1 eetlepel Noilly Prat (droge vermouth)
1½ deciliter witte wijn
1½ deciliter visfond
2 deciliter crème fraîche
Kook de koolbladeren 2 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Pureer de basilicum samen met de knoflook, pijnboompitten en Pecorino in de keukenmachine en breng het pestomengsel op smaak met zout en peper. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en leg er een halve theelepel pesto op. Leg de zalmfilet op een koolblad en vouw het blad dicht. Stoom de filets in de stoomkoker in 15 minuten gaar. Bak ondertussen het sjalotje in 5 minuten lichtbruin in de boter. Voeg de Noilly Prat toe. Schenk de wijn en visfond erbij en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de crème fraîche toe en kook de saus nog iets in. Voeg de rest van de pesto toe. Breng de saus op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de zalm. Lekker met gekookte krielaardappelen.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair mei 2000
zondag 17 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten